Centrum Psychotherapie Hogeweg

Privacy Statement

PRIVACY STATEMENT
 
Psychologenpraktijk Erik Keegstra, gevestigd te Zeist en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68972210, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacy statement legt uit hoe E.H. Keegstra met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).
 
1. Toepassing
Dit privacy statement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie E.H. Keegstra persoonsgegevens verwerkt: 
a. (potentiële) patiënten;
b. bezoekers aan de praktijk van E.H. Keegstra; 
c. bezoekers van www.cphogeweg.nl  
d. deelnemers aan bijeenkomsten van E.H. Keegstra;
e. alle overige personen die met E.H. Keegstra contact opnemen of van wie E. H. Keegstra persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van zijn medewerkers.
 
2. Verwerking van persoonsgegevens
E.H. Keegstra verwerkt persoonsgegevens die:
a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
c. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van E.H. Keegstra zijn gegenereerd, zoals het IP-adres, het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd) en op welke onderdelen daarvan de betrokkene klikt;
 
3. Doeleinden verwerking 
E.H. Keegstra verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
b. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;

4. Rechtsgrond
E.H. Keegstra verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
d. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.
 
5. Verwerkers
E.H. Keegstra kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van E.H. Keegstra persoonsgegevens verwerken.
E.H. Keegstra sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.
 
6. Persoonsgegevens delen met derden
E.H. Keegstra deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. E.H. Keegstra deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden.
 
7. Doorgifte buiten de EER 
E.H. Keegstra geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt E.H. Keegstra ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).
 
8. Bewaren van gegevens
E.H. Keegstra bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. E.H. Keegstra hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst; 
b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens; 
c. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.
 
9. Wijzigingen privacy statement
E.H. Keegstra kan dit privacy statement altijd wijzigen. Het is verstandig dit privacy statement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.
 
10. Rechten, vragen en klachten
U hebt het recht E.H. Keegstra te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met E.H. Keegstra door een e-mailbericht te sturen naar keegstra@cphogeweg.nl.
 
Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop E.H. Keegstra persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met E.H. Keegstra door een e-mailbericht te sturen naar keegstra@cphogeweg.nl 
Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 
Privacy Statement

Time: 0.0977
Mem: 4,01MB